Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

„Jūrininkų makaronai“

Nors makaronai į Europą atkeliavo iš Kinijos, būtent italai išmokė pasaulį, kaip juos išvirti šimtais skirtingų būdų.

Yra begalė receptų: makaronai virti, kepti, užkepti orkaitėje, ruošiami su sūriu, kiaušiniais, grybais, įvairiausiomis daržovėmis ar jūros gėrybėmis.

Tačiau yra vienas receptas, kuris Rusijos virtuvėje užima ypatingą vietą, manome, kad jis patiks ir jums. Tai – jūrininkų makaronai!

Iš kur atsirado „Jūrininkų makaronai“?

XIX amžiuje Rusijos karinio jūrų laivyno jūreiviams, po sunkaus darbo, buvo įprasta kaip atlygį duoti makaronų ir mėsos. Laikui bėgant, sotus patiekalas iš laivyno virtuvių persikėlė į paprastų žmonių virtuves ir buvo pamėgtas milijonų žmonių.

Įdomu, kad pavadinimas „Jūrininkų makaronai“ pasirodė tik praėjusio amžiaus viduryje. Klasikinėje rusų receptų knygoje „Apie skanų ir sveiką maistą“, išleistoje 1939 m., prierašo „jūrininkų“ dar nėra, šis receptas buvo pavadintas tiesiog „Makaronai su mėsa“.

Kaip ir bet kuris populiarus patiekalas, gardūs „Jūrininkų makaronai“ turi savų paslapčių, kuriomis norime pasidalyti su jumis.

Kaip virti „Jūrininkų makaronus“

  1. Išvirkite pasirinktus makaronus, kol jie bus pusiau kieti (al dente), yra svarbu jų nepervirti. Geriausia tai daryti dideliame kiekyje vandens (1:10), kad makaronai nesuliptų.
  2. Geriausiai tinka makaronai-vamzdeliai. Juk kuo daugiau mėsos įdaro prisikimš į vamzdelių vidų, tuo bus skaniau.

3. Mėsa gali būti bet kokia, pagal jūsų skonį, bet čia puikiai tinka jautienos sprandinė. Ji turi ryškų skonį ir šiek tiek riebalų.

INGREDIENTAI

  • 300 g makaronų
  • 600 g maltos mėsos
  • 1 svogūnas
  • 1 morka (nebūtina)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 0,5 arbatinio š. vandens
  • 2 valg. š. augalinio aliejus
  • druska ir pipirai pagal skonį
  • 50 g sūrio arba grietinės (nebūtina)

GAMINIMO EIGA

Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus.

Gilioje keptuvėje apkepkite daržoves. Jei pageidaujate, morkas galima kepti kartu su svogūnais.

Faršą sumaišykite su daržovėmis ir kepkite 10–12 min.

Įpilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite dar 2 minutes.

Užpilkite pusę stiklinės karšto vandens, pipirų ir druskos, troškinkite dar 5 minutes.

Paruoškite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.

Į mėsos padažą suberkite nukoštus išvirusius makaronus. Viską patroškinkite kartu dar 5 minutes.

Skanaus!

Prieš patiekiant, patiekalą galite apibarstyti tarkuotu sūriu. Arba galite valgyti su grietine. Mes mėgstame „Jūrininkų makaronus“ su sūriu, o kurį variantą išbandysite jūs? Bet kokiu atveju – tai paprastas, skanus ir sotus patiekalas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---