Dabar daugelyje receptų moliūgai yra tarp sudedamųjų dalių. Iš jų gaminami desertai, užkandžiai, sūdyti patiekalai. Prasidėjus rudeniui, šios daržovės nenaudoti būtų tiesiog nuodėmė. Turbūt visi žino, kaip virti sorų ir ryžių košę su moliūgais ir razinomis. Taigi, šiandien sužinosite, kaip gaminama trinta moliūgų sriuba. Dalinamės labai šauniu receptu, kuris išgelbės jus tamsiais rudens vakarais. Taigi, ieškokite tinkamos uogos (taip, taip, botanikos požiūriu moliūgas yra uoga) ir pasiruoškite sukurti kulinarinį šedevrą!
Trinta moliūgų sriuba
Šis patiekalas patiks visiems. Net ir tiems, kurie nemėgsta moliūgų. Receptas yra ryškus, maistingas ir beprotiškai skanus. Subtili patiekalo tekstūra tirpsta burnoje, palikdama malonų poskonį. Trinta sriuba tinka savo figūrą stebintiems žmonėms. Ji soti ir mažai kaloringa. Ir, žinoma, labai naudinga.
Jums reikės:
- 2 didelių svogūnų
- 1 saliero stiebo
- 200 g morkų
- 50 g bekvapio augalinio aliejaus
- 400 g moliūgų
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia reikia išvirti daržovių sultinį. Suberkite į puodą vieną didelį svogūną ir saliero stiebą. Pasūdykite vandenį pagal skonį.
Kol daržovės verda, į puodą storu dugnu supilkite augalinį aliejų. Antrąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas – pakankamai dideliais kubeliais. Jei morkos smulkiai pjaustytos, jų kepti negalima, galima tik troškinti.
Kai augalinis aliejus įkaista, suberkite svogūnus į puodą. Tačiau ilgai troškinti svogūno nereikia, vos tik jis taps skaidrus – suberkite morkas. Viską gerai išmaišykite medine mentele ir kepkite penkias minutes, neuždengę dangčiu.
Kol morkos ir svogūnai kepa, pereikite prie pagrindinio ingrediento – moliūgo paruošimo. Nulupkite ir supjaustykite jį mažais kubeliais. Kai morkos bus paruoštos, suberkite moliūgą į puodą. Porą minučių pakepinkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį ir palikite troškintis penkiolika minučių. Patikrinti, ar moliūgas yra paruoštas, lengva: pasmeigus moliūgą šakute, jo tekstūra turi būti minkšta.
Po to moliūgą su daržovėmis užpilkite karštu sultiniu. Supilkite tiek, kad apsemtų daržoves. Nepersistenkite, kad sriubos skonis nebūtų vandeningas. Uždenkite puodą ir virkite dar 10-15 minučių ant vidutinės ugnies.
Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir paimkite rankinį trintuvą. Sutrinkite sriubą, kad gautumėte vienalytę masę. Trinant nepamirškite paragauti, galbūt norėsite įberti druskos arba dar įpilti šiek tiek sultinio.
Beje, kai kurie žmonės mėgsta, prieš gamindami sriubą, iškepti moliūgą orkaitėje. Tokiu atveju sriuba pasirodys švelnesnė. Be to, daugelis žmonių mėgsta pagardinti tokią sriubą grietinėle. Bet tai jau bus visiškai kitoks patiekalas. Originalus receptas vis tiek turėtų būti nekaloringas.
Patiekdami, kiekvieną porciją galite papuošti duonos skrebučiais arba šviežiomis žolelėmis. Kreminę sriubą reikia valgyti karštą ir šviežią, kad pasimėgautumėte skoniu. Skanaus!