Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

Šokoladinis pyragas su karamele ir kava. Pamirškite brangius desertus, skanesnio pyrago už šį nerasite!

Puikus skanaus šokoladinio pyrago su karamele ir šokoladu receptas iš „YouTube“ kanalo.

Šį receptą radome „YouTube“ kanale ir šis desertas tikrai nuostabus!

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 5 šaukštų cukraus 100 gramų
  • 5 šaukštų aliejaus 50 ml
  • 5 šaukštų pieno 70 ml
  • 5 šaukštų miltų 100 gramų
  • 3 šaukštų kakavos miltelių 30 g
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 7 g
  • Pakelio vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos

Biskvito suvilgymui:

  • Stiklinės pieno
  • 2in1 kavos pakelio

Kremo sluoksniui:

  • Pusė litro pieno
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • Pakelio vanilinio cukraus
  • Ketvirtadalio puodelio cukraus 120 gramų
  • 1 valgomo šaukšto sviesto 15 gramų
  • Šokoladinio deserto 125 g
  • 60 gramų juodojo šokolado

Glajui:

  • 140 g juodojo šokolado
  • Ketvirtadalio puodelio karšto pieno 70 ml

Papuošimui:

  • Šokolado dekoravimui

Gaminimo eiga:

  • Pirmiausia paruoškite biskvitą.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį cukraus, vanilinį ir paprastą cukrų ir išmaišykite.

  • Sudėkite kitus ingredientus – pieną, sviestą ir gerai išmaišykite.
  • Galiausiai įmaišykite sausus ingredientus – persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais.
  • Patepkite pyrago formą riebalais.
  • Supilkite tešlą į kepimo formą.
  • Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (priklausomai nuo torto formos dydžio – kuo aukštesnis biskvitas, tuo ilgiau jis kepa).
  • Iškepusį biskvitą suvilgykite karštu pienu, kuriame išmaišėte kavą.

Dabar paruoškite kremą:

  • Keptuvėje ištirpinkite cukrų.

  • Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
  • Dabar sudėkite šokoladinį desertą ir gerai išmaišykite – tegul šiek tiek paverda.
  • Į pieną suberkite krakmolą, išmaišykite ir uždekite ant ugnies.
  • Į karštą pieną lėtai supilkite paruoštą karamelės mišinį iš keptuvės ir gerai išmaišykite.
  • Nuolat maišydami virkite, kol išvirs vientisas ir tirštas kremas.
  • Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite šokoladą – maišydami jį ištirpinkite.
  • Supilkite paruoštą kremą ant biskvito ir išlyginkite, palikite atvėsti.
  • Galiausiai ant viršaus užpilkite pieno ir šokolado glajų (šokoladą ištirpinkite karštame piene).

  • Užpilkite ant pyrago viršaus ir palikite atvėsti.
  • Papuoškite riešutais arba šokoladiniais pabarstukais.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo instrukcijos:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Horoskopas nuo 2024 m. lapkričio 25 d. iki gruodžio 1 d.: ko laukia finansinė sėkmė, o ko – svaiginanti romantika

Artėjančios savaitės horoskopas nuo 2024 m. lapkričio 25  iki gruodžio 1 d. žada naujas galimybes ir iššūkius. Dangaus kūnai įneš savitą ritmą į kiekvieno...

Testas, kuris pagaliau atsakys į klausimą, kas iš tikrųjų esate: intravertas, ekstravertas ar ambivertas

Ar kada nors susimąstėte, koks iš tikrųjų yra jūsų asmenybės tipas? Esate linkęs mėgautis vienuma kaip intravertas, energijos semiatės iš bendravimo kaip ekstravertas, ar...
---