Visi mėgsta kvepiančius auksinius bulvinius blynus su traškia plutele. Ypač, jei pavyko iškepti taip, kad viduje jie išliktų sultingi. Patiekalas sulaukė visuotinės meilės dėl lengvo paruošimo ir prieinamų ingredientų. Tačiau yra viena problema. Dažnai bulvės patamsėja. Ir dėl to patiekalas įgauna nemalonų pilkšvą atspalvį. Taigi, šiandien sužinosite, kaip kepti bulvinius blynus, kad bulvės nepatamsėtų. Dalinamės ypač vertingais šefo patarimais.
Ką daryti, kad tarkuotos bulvės nepatamsėtų
Jei pastebėjote, kavinėse ir restoranuose bulviniai blynai atrodo tiesiog nepriekaištingai. Jie gali šiek tiek skirtis spalva, bet visada yra šiltų auksinių atspalvių. Kaip kulinarai iškepa bulvinius blynus, kad jie nepatamsėtų? Yra keletas būdų. Šiandien mes jums papasakosime apie paprasčiausius.
Kad bulvės nepatamsėtų, jas reikia sutarkuoti ir sumaišyti su rauginto pieno produktu. Pavyzdžiui, galite naudoti grietinę. Vienam dubeniui tarkuotų bulvių pakaks šaukšto grietinės. Virėjai kartais naudoja ir vieną šaukštą šilto karvės pieno.
Jei gaminimo metu pastebėjote, kad namuose nėra pieno ar grietinės, svogūnas išgelbės bulvinius blynus. Paimkite vieną didelį svogūną ir smulkiai sutarkuokite. Tuomet jį sumaišykite su bulvių mase. Beje, su svogūnu bulviniai blynai bus dar skanesni ir aromatingesni.
Bulves taip pat galite smulkinti ir virtuviniu kombainu, o ne tarka. Tai neleis bulvėms patamsėti. Jos tamsėja dėl reakcijos su oru.
Esame tikri, kad su šiais patarimais jūsų bulvės niekada nepatamsės. Todėl iš anksto linkime visoms šeimininkėms skanių bulvinių blynų!