Puikus, sotus, greitas ir ypač pigus receptas pietums ar vakarienei. Jei namuose turite bulvių, būtinai pasigaminkite – įdarą galite keisti pagal savo skonį.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
Bulvių virimui:
- 4 bulvių – 950 gramų
- 1/2 šaukštelio druskos
- 4 stiklinių vandens, 800 ml
Įdarui:
- 100 gramų dešros arba nugarinės
- 3 svogūnų laiškų
- 1 valgomojo šaukšto sviesto (20 gramų)
- Juodųjų pipirų
- Petražolių
- 4 šaukštų paprastų miltų ( apie 120 gramų)
- 1 kiaušinio
- 1 arbatinio šaukštelio sodos (2 gramų)
- 130 gramų supjaustyto čederio sūrio
- 50 gramų tarkuoto sūrio
Gaminimo eiga:
Pasiruoškite bulves. Jas nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą.
Įpilkite vandens ir virkite, kol suminkštės.
Tuo tarpu supjaustykite kumpį, petražoles ir svogūnų laiškus.
Sūrį supjaustykite smulkiais gabaliukais arba sutarkuokite.
Kai bulvės išvirs, nupilkite vandenį ir sutrinkite bulves.
Kad būtų skaniau, įdėkite sviesto ir įberkite juodųjų pipirų.
Įberkite miltų, įmuškite kiaušinį, kad gautųsi vientisa tešla.
Keptuvę ištepkite aliejumi.
Į keptuvę įdėkite pusę gautos tešlos, kad ji uždengtų dugną ir kraštus. Masė turi būti lygiai paskirstyta, kad tešla gerai iškeptų.
Ant tešlos dėkite pusę riekelėmis pjaustyto sūrio, susmulkintą kumpį, svogūnų laiškus bei tarkuotą sūrį bei smulkintas petražoles.
Sudėkite likusį pjaustytą sūrį, o likusią tešlą uždėkite ant viršaus taip, kad uždengtume visą įdaro paviršių.
Kad tešla neliptų, rankas suvilgykite aliejumi.
Taip paruoštą blyną kepkite uždengtu dangčiu ant kaitrios liepsnos.
Kai blynas apskrus iš vienos pusės, apverskite jį ant lėkštės, į keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus ar įdėkite sviesto ir kepkite iš kitos pusės.
Kai blynas apskrus iš kitos pusės, išimkite iš formos ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: