Kartais net patys paprasčiausi patiekalai gaunasi ne tokie skanūs ir gražūs, kaip norėtųsi. Arba ne tokie, kaip kulinarinių svetainių nuotraukose. Vienas iš tokių kepinių yra biskvitas. Svarbu, kad tešla būtų puri ir minkšta, o kepant gerai pakiltų. Menkiausia klaida gali sugadinti visą atliktą darbą. Aišku, po nesėkmingo kepinio noras gaminti visai praeina. Lengviau nueiti į netoliese esančią parduotuvę ir nusipirkti tobulai atrodantį tortą. Tačiau jei aiškiai laikysitės recepto, viskas turėtų pavykti. Šiame straipsnyje mes jums pasakysime, kaip pasigaminti skanų ir švelnų biskvitą.
Jums reikia tik trijų ingredientų: kvietinių miltų, kiaušinių ir cukraus. Šie produktai visada yra kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Taigi, jūs tikrai būsite patenkinti paprastu receptu. Viskas paruošiama greitai ir aiškiai. Svarbiausia yra griežtai laikytis proporcijų. Priešingu atveju tobulas biskvitas nepavyks.
Tobulas biskvitas
Jums reikės:
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės išsijotų aukščiausios kokybės kvietinių miltų
- 7 standartinio dydžio kiaušinių
Gaminimas:
Pirmiausia išplakite septynis kiaušinius su cukrumi, plakite masę iki tankių putų. Tūris turėtų padvigubėti ar net padidėti trigubai. Kiaušinius su cukrumi galite išplakti šluotele, bet patogiau naudoti mikserį. Ypač, jei įrenginys leidžia įjungti režimą, nelaikant mygtuko.
Tada kvietinius miltus persijokite per smulkų sietelį. Švelniai sumaišykite su kiaušinių putomis, kad nesugadintumėte konsistencijos. Lėtai viską maišykite dideliu šaukštu arba silikonine mentele. Tešla turi būti panaši į tirštą grietinę. Jei norite, galite įlašinti porą lašų vanilės ekstrakto arba įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Biskvitas su citrinos ar mandarino žievele gaunasi labai skanus.
Tada supilkite tešlą į kepimo formą. Ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Biskvitas turi būti kepamas trisdešimt minučių. Prieš pjaustydami biskvitą į kelias dalis, palaukite, kol jis visiškai atvės.
Paruoštą biskvitą galima sutepti šokoladu arba grietine su cukraus pudra. Taip pat galite naudoti vyšnias. Jos suteikia desertui lengvo rūgštumo ir papildomo saldumo. Jei ruošiate biskvitą su citrusinių vaisių žievele, galite papuošti tortą apelsinų skiltelėmis.
Yra daugybė variantų, kaip paruošti tortą. Svarbiausia, kad biskvitas pavyktų ir būtų minkštas.
Skanaus visiems smaližiams!