Jei ilgai nekepėte obuolių pyragų, laikas pradėti. Šių vaisių sezonas įsibėgėjo. Iki šiol mano mėgstamiausias yra Kornvalio obuolių pyragas. Jį paruošti yra labai lengva, bet jis atrodo labai įspūdingai.
Šis kepinys turi turtingą istoriją. Pirmą kartą jis buvo iškeptas viduramžiais, Anglijos pietvakariuose, Kornvalio regione. Kalnakasių žmonos dėdavo jiems pietų siuntinius, kuriuose dažnai būdavo gabalėlis sotaus pyrago. Įdaras gali būti labai įvairus: nuo daržovių ir vaisių iki troškinių. Šiuo metu populiariausias yra pyragas su saldžiarūgščiais obuoliais.
Jums reikės:
- Sviesto 220 g
- Cukraus 150 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Grietinės 125 g
- Kvietinių miltų 250 g
- Kepimo miltelių 16 g
- Vanilinio cukraus 20 g
- Rudojo cukraus 1 valgomojo šaukšto
- Obuolių 500-600 g
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių ir atšaldykite. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną sudėkite trynius ir supilkite grietinę.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį ir plakite viską mikseriu iki vientisos masės. Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir švelniai įmaišykite juos į tešlą.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Apvalų indą (24 cm) ištepkite sviestu ir supilkite į jį tešlą. Obuolių skilteles išdėliokite per visą pyrago paviršių.
Ant viršaus pabarstykite obuolius ruduoju cukrumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite pyragą 50-60 minučių.