Toks skanus, toks saldus, taip gardžiai kvepia ir dar taip paprastai bei greitai pagaminamas! Jūs tikrai pamilsite šį obuolių pyragą.
Sudėtis
- 150 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
- vanilinis cukrus pagal skonį
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
- 400 g obuolių
Minkštą sviestą sutrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
Nuluptus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais (palikite pusę vieno obuolio). Į tešlą sudėkite obuolių skilteles ir išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą.
Likusią obuolio dalį supjaustykite griežinėliais ir šiek tiek įspauskite į tešlą. Pyrago viršų pabarstykite cukrumi ir gerai ištepkite lydytu sviestu.
Kepkite 180 C temperatūroje 30-40 minučių, patikrinkite pagaliuku. Atvėsusį pyragą, jei norite, pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu.