Jei ieškote greitų ir paprastų idėjų sluoksniuotos tešlos užkandžiams, ką tik jas radote!
Išbandykite šiuos receptus, ir beveik be jokių didelių pastangų turėsite dviejų skirtingų rūšių pikantiškus užkandžius!
Jums reikės:
1 variantas
- Sluoksniuotos tešlos
- 60 g pomidorų tyrės
- 40 g parmezano sūrio
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
- Raudonėlio
- Aguonų
2 variantas
- Sluoksniuotos tešlos
- 4 plonų sūrio griežinėlių
- 6 riekelių saliamio
- Sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite pomidorų tyrę, pasūdykite pagal savo skonį.
Sumaišykite su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Užtepkite ant pusės sluoksniuotos tešlos, pabarstykite raudonėliu bei tarkuotu parmezano sūriu.
Kita tešlos pusę užlenkite ant tešlos su įdaru.
Perlenktą tešlą supjaustykite vienodais kvadratėliais.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Tada paruoškite antrą sluoksniuotos tešlos paplotėlį.
Ant pusės tešlos sudėkite sūrio ir saliamio griežinėlius.
Užklokite kita tešlos dalimi.
Perlenktą tešlą tai pat supjaustykite kvadratėliais.
Ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Dabar tiesiog lengvai išplakite kiaušinio trynį su alyvuogių aliejumi ir patepkite kiekvieną kvadratėlį.
Vieną dalį apibarstykite aguonomis, kitą – sezamo sėklomis ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 25 minutes.
Viskas paruošta!
Skanaus!