Puikus desertas, paruošiamas per 5 minutes, nereikia naudoti orkaitės, jame nėra kondensuoto pieno ir želatinos!
Šis šokoladinio sūrio pyrago receptas, kurį sudaro penki ingredientai, yra gana paprastas, be miltų, be kiaušinių ir kas ypač svarbu – jo visai nereikia kepti!
Kreminiame maskarponės sūryje cukraus yra tikrai nedaug, o visas paruošimas užtruks tik 5 minutes.
Tada tiesiog reikės įdėti desertą į šaldytuvą ir palaukti, kol pakankamai sustings.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
Pagrindui:
- 250 g sausainių
- 120 g lydyto sviesto
- Formos, kurios skersmuo 18 cm.
Kremui:
- 400 g maskarponės sūrio indelio (galite naudoti ir kreminę varškę)
- 50 g cukraus pudros
- 270 g baltojo šokolado
- 400 g grietinėlės 33%
Papuošimui:
- Sutarkuoto šokolado
- Kokoso drožlių
- Vaisių pagal skonį
Gaminimo eiga:
Paimkite kepimo formą, kurios dugną ištepkite riebalais ir išklokite šonus kepimo popieriumi.
Paruoškite tešlą:
Sudėkite sausainius į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite.
Įpilkite lydyto sviesto ir vėl gerai išmaišykite.
Sausainių masę sudėkite į paruoštą formą taip, kad padengtų visą dugną.
Pasigaminkite kremą:
Maskarponę sumaišykite su cukraus pudra.
Supilkite šokoladą, kurį prieš tai ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
Gerai išmaišykite, kad abi medžiagos susijungtų į vientisą masę.
Pabaigoje į maskarponės šokoladinę masę įdėkite plaktos grietinėlės ir gerai išmaišykite.
Tada viską sudėkite ant paruošto sausainių pagrindo ir išlyginkite.
Įdėkite į šaldytuvą ir desertas bus beveik baigtas!
Prieš patiekiant galite papuošti tarkuotu šokoladu.
Linkime gero skonio!
Pamoka vaizdo įraše: