Puikus patarimas, kaip namuose pasidaryti purų grietinėlės pakaitalą, net nenaudojant grietinėlės. Kremas bus iš tiesų puikus ir gerai laikysis!
Taip darome jau ne vienerius metus ir esame tuo labai patenkinti. Mums šis kremas labiau patinka nei perkama grietinėlė.
Jei neturite sviesto, galite pabandyti naudoti ir paprastą margariną, bet sviestas yra sviestas.
Jums reikės:
- 200 gramų sviesto
- 2 stiklinių pieno
- 3/4 stiklinės cukraus
- 1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos (nebūtina)
Gaminimo eiga:
Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 1/2 stiklinės pieno.
Likusį 1 ir 1/2 stiklinės pieno pašildykite su cukrumi.
Kai mišinys pradės virti, įpilkite kukurūzų krakmolo su pienu.
Leiskite virti, bet intensyviai maišykite, kol susidarys tiršta, vientisa masė.
Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, bet maišykite iš apačios į viršų, kad ant mišinio paviršiaus nesusidarytų plėvelės sluoksnis.
Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais.
Sviesto gabalėlius pamažu sudėkite į atvėsusį kremą, po kiekvieno gabalėlio viską gerai išplakite.
Plakite toliau, kol kremas taps baltas ir purus.
Galiausiai galite įpilti vanilės esencijos.
Pagamintą kremą laikykite šaldytuve.
Antrasis receptas
Žinokite, kad puikiai dailioms kūno linijoms tinkantį plaktos grietinėlės pakaitalo kremą galite paruošti ir iš paprasto pieno bei želatinos!
Šiuose produktuose yra tikrai nepalyginamai mažiau riebalų, lyginant su plakta grietinėle.
Tad jei šaldytuve turite tik pieno ir neturite grietinėlės, ši profesionalų pasiūlyta gudrybė jums tikrai pravers!
Į šį plaktą kremą taip pat nebereikės dėti jokio standiklio, nes ir taip ji puikiai laikysis.
Jums reikės:
- 500 ml nenugriebto pieno
- 3 šaukštų želatinos miltelių
Gaminimo eiga:
Želatiną supilkite į 100 ml šalto pieno ir leiskite išbrinkti.
Tada kaitinkite (tik neužvirinkite), kol visiškai ištirps ir nukelkite nuo ugnies.
Plakimo dubenyje sumaišykite likusį pieną (400 ml) su ištirpusia želatina ir įdėkite indą į šaldytuvą maždaug valandai.
Atvėsusį mišinį vėliau išplakite elektriniu plaktuvu arba rankine šluotele, kol gausite plaktos grietinėlės masę.
PATARIMAS: taip pat vietoj riebios grietinėlės galite išplakti skanų kremą ir iš maisto gaminimui skirtos grietinėlės.
Želatinos kiekio, žinoma, reikia mažesnio, dėl didesnio grietinėlės riebumo (11–15%).
1,5 arbatinio šaukštelio susmulkintos želatinos užtenka 350 ml mažo riebumo grietinėlės.
Skanaus!