Blynai su bulvėmis tikrai jums patiks! Svarbiausia suprasti, kad čia ne mums gerai žinomi bulviniai blynai, o kitoks patiekalas. Išbandykite!
Ingredientai:
- kefyras – 400 ml
- miltai – 550 g
- soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- virtos bulvės – 500 g
- pienas – 50 ml
- svogūnas – 1vnt.
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- sviestas.
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su druska ir soda, supilkite šiltą kefyrą. Minkykite tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite iki auksinės spalvos. Į bulvių košę supilkite karštą pieną, suberkite pakepintus svogūnus ir viską išmaišykite.
Tešlą padalinkite į vienodą skaičių rutuliukų, kiekvieną rutuliuką iškočiokite į nedidelį, maždaug 8-10 mm storio paplotėlį. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite įdaro, o viršuje suspauskite tešlą. Iškočiokite blyną ir dėkite į keptuvę.
Kepkite pyragėlius karštoje, sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies porą minučių iš abiejų pusių – vieną pusę po dangčiu, kitą be dangčio. Karštus blynus iš karto patepkite sviestu. Skanaus!