Šie skanūs sausainiai su varške yra puikus pasirinkimas prie arbatos. Išsikepkite jų ir pradžiuginkite savo artimuosius!
Ingredientai:
- varškės sūris – 200 g
- miltai – 1 stiklinė
- sviestas – 100 g
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- druska – žiupsnelis
- cukrus – 100 g
- grietinė – 2 valgomieji šaukštai
- vanilinas.
Gaminimas:
Į išsijotus miltus su druska ir vanile suberkite tarkuotą šaltą sviestą. Rankomis sutrinkite jį į trupinius. Varškę su grietine sutrinkite trintuvu. Tada varškės masę sumaišykite su miltais ir išmaišykite tešlą.
Tešlą perkelkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Tešlą padalinkite į 4 dalis ir kiekvieną jų padėję ant stalo, apibarstyto miltais, iškočiokite. Apibarstykite tešlą miltais.
Supjaustykite iškočiotą tešlą į porcijas ir dėkite ruošinius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite viską 200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos. Skanaus!