Jei norite traškių cukinijų, turite išbandyti šį receptą. Jos bus tikrai puikus užkandis vakarėlyje. Būtinai išbandykite!
Ingredientai:
- cukinijos;
- miltai;
- česnakas;
- žolelės;
- druska.
Gaminimas:
Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į dubenį, pasūdykite ir išmaišykite. Leiskite joms pastovėti 15 minučių, tada nupilkite skysčio perteklių. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių temperatūros, ant orkaitės dugno dėkite didžiulę keptuvę, kad įkaistų.
Į maišelį įberkite šiek tiek miltų ir sudėkite į jį cukinijas. Maišelį lengvai pakratykite, kad visos cukinijos pasidengtų miltais. Iš orkaitės išimkite įkaitintą keptuvę, įpilkite aliejaus, kad dugnas tik pasidengtų aliejumi, cukinijas sudėkite šalia viena kitos.
Skardą dėkite ant orkaitės dugno ir kepkite 7–8 minutes. Tada apverskite cukinijas ir pakepkite dar 5-6 minutes. Iškepusias cukinijas apibarstykite smulkintu česnaku ir žolelėmis. Skanaus!