Baklažanų kotletai nepaliks abejingų. Šis daržovių patiekalas, atrodo, nė kiek nesiskiria nuo mėsos kotletų. Tiesiog privalote juos išbandyti.
Ingredientai:
- baklažanai – 2 vnt.
- svogūnas – 1 vnt.
- morkos – 1 vnt.
- bulvės – 4 vnt.
- kiaušiniai – 2 vnt.
- miltai – 4 valgomieji šaukštai
- česnakai – 2 skiltelės
- druska, pipirai, prieskoniai, kalendra – pagal skonį.
Padažui:
- grietinė – 60 g
- majonezas – 60 g
- žolelės, česnakai, druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Nuluptus baklažanus ir svogūnus sutrinkite trintuvu. Perkelkite į sietelį ir nusausinkite. Morkas ir bulves sutarkuokite. Sumaišykite visas daržoves, išskyrus bulves, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, prieskonių, žolelių ir įdėkite miltų.
Iš bulvių masės formuokite pyragėlį, į vidų dėkite daržoves ir formuokite didelį kotletą. Apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir tada sudėkite juos į kepimo indą. Padažui visus ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant kotletų. Kepkite 150 laipsnių temperatūroje 20 min. Skanaus!