Vienaip ar kitaip esame įpratę, kad burokėliai yra pagrindinė šakninė daržovė tokiems patiekalams kaip salotos. Šiandien papasakosime, kaip gaminamos ypatingai skanios salotos su burokėliais.
Išbandykite šias salotas. Visų pirma, jos nereikalauja ypatingų išlaidų. Antra, jos turi standartinį skonį su kai kuriais papildymais. Be to, šios salotos prieinamos visiems. Sportininkai, namų šeimininkės ir net vaikai įvertins šio patiekalo skonį. Rezultatas bus nuostabus, garantuojame!
BUROKĖLIŲ SALOTOS SU SVOGŪNAIS
Jums reikės:
- 400 g virtų burokėlių
- 250 g svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 2 kietai virtų kiaušinių
- druskos pagal skonį
- šviežių žolelių
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Tuomet pakepinkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Dabar atėjo burokėlių eilė. Juos išvirkite ir nulupkite, tuomet sutarkuokite ir suberkite į dubenį prie svogūnų. Dabar pagardinkite druska ir pipirais. Tai bus pagrindinis mūsų salotų skonis.
Kietai išvirkite kiaušinius. Tuomet juos nulupkite ir sutarkuokite.
Sumaišykite burokėlius, svogūnus, smulkintą česnaką, kietai virtus kiaušinius, druską, pipirus ir pabarstykite žolelėmis. Gautas mišinys tinka sportininkams ir gurmanams. Bendras salotose esančių baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekis atitinka visus standartus.
Gautose salotose gausu vitaminų ir baltymų. Žalumynai suteiks ne tik skonio, bet ir aromato. Beje, bazilikas šiose salotose yra tiesiog nepamainomas.
Jei norite, salotas galite pagardinti graikiniais riešutais. Citrinos sultys su trupučiu aitriosios paprikos suteiks ypač ypatingą skonį. Žinoma, virta vištiena suteiks dar daugiau sotumo.
Skanaus!