Turkų virėjai išmoko gaminti nuostabiai gardų skanėstą iš įprastos tešlos, nenaudojant cukraus ar kitų saldiklių. Kepama labai greitai ir išsipučia kaip pagalvėlės.
Reikia greitai užminkyti tešlą, tai yra pagrindinė ir vienintelė užduotis. Į gilų dubenį supilkite 200 ml pieno, įmuškite kiaušinį, įberkite 4 g druskos, 10 g sodos, 360 g miltų.
Tešla yra be mielių, todėl nereikia laukti, kol pakils, iš karto judame toliau. Tešlą padalinkite į 4 skirtingas dalis ir kiekvieną iškočiokite į plokščią stačiakampį. Supjaustykite jį plonomis juostelėmis ir padalinkite jas per pusę, kaip parodyta žemiau esančioje nuotraukoje.
Vieną tešlos gabalėlį uždėkite ant kito.
Paspauskite viduryje ir suformuokite valteles.
Puode įkaitinkite aliejų ir kepkite pyragėlius iki auksinės rudos spalvos. Pakanka 3-5 minučių.