Laikui bėgant maistas pradeda lipti prie bet kokios, net brangiausios, keptuvės. Kadangi kepimo metu nesinori naudoti daug aliejaus, galima pasitelkti kitą išeitį – atkurti nelipnų sluoksnį savo rankomis!
Stiklinėje ištirpinkite 2 šaukštus paprastos druskos su vandeniu (apie pusę stiklinės vandens). Supilkite į keptuvę, uždėkite ant ugnies.
Palaukite, kol vanduo visiškai užvirs ant stiprios ugnies.
Retkarčiais pamaišykite, kad druska pasiskirstytų po visą keptuvės dugną.
Kai vandens lieka labai mažai, sumažinkite ugnį iki minimumo ir dar 2-3 minutes pakaitinkite druską. Tada nuplaukite keptuvę po tekančiu vandeniu.
Vėl uždėkite sausą keptuvę ant ugnies. Įpilkite pakankamai aliejaus. Užtepkite ant keptuvės dugno ir šonų. Palaukite, kol aliejus įkais, ir kai tik šiek tiek atsiras dūmų, sumažinkite ugnį iki minimumo ir dar 10-15 minučių kaitinkite keptuvę. Tada nuplaukite muilu ir vandeniu.
Šis nelipnus sluoksnis išsilaikys 1-3 mėnesius, priklausomai nuo to, kaip dažnai naudojate keptuvę. Šis metodas tinka absoliučiai visoms keptuvėms!
Pamėginkite ir jūs!