Bulvės yra universalus produktas. Esame tikri, kad kiekviena šeimininkė žino daugybę patiekalų su šia daržove. Be to, kartu su skirtingais ingredientais net įprasti produktai įgauna naują skonį. Gali būti pagaminti netgi bulvių kotletai, kurie skoniu nenusileis mėsos kotletams. Be to, šis patiekalas idealiai tinka vegetarams. Sužinokite, kaip paįvairinti įprastą meniu.
Bulvių kotletai su cukinijomis
Jums reikės:
- 650 g virtų bulvių
- 350 g cukinijų
- česnako miltelių pagal skonį
- 2 šaukštų augalinio aliejaus kepimui
- muskato riešuto pagal skonį
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Visų pirma, bulvių kotletams išvirkite bulves su lupenomis. Kai bulvės išvirs, leiskite joms atvėsti.
Tuo tarpu pradėkite gaminti cukinijas. Pirmiausia sutarkuokite cukinijas ir sudėkite į puodą. Cukinijas užpilkite vandeniu. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir retkarčiais pamaišydami užvirkite. Kai sutarkuotos cukinijos užvirs, nukelkite jas nuo viryklės ir perkoškite per sietelį. Palikite jas atvėsti.
Nulupkite per tą laiką atvėsusias virtas bulves. Tuomet sutrinkite jas. Galite naudoti specialų spaustuką, grūstuvą ar net tarką.
Sudėkite tyrę į gilų dubenį, įberkite druskos ir pipirų, suberkite nurodytus prieskonius. Ten pat sudėkite virtas cukinijas. Prieš tai atsargiai jas išspauskite, kad nebūtų drėgmės pertekliaus. Priešingu atveju bulvių kotletai suirs. Sumaišykite cukinijas su bulvių koše ir prieskoniais.
Suformuokite kotletus ir kepkite keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kai kotletai iškepa, ant jų susiformuoja auksinė plutelė.
Skaniausi bulvių kotletai yra su grietinės padažu. Skanaus!
Esame tikri, kad norėsite į savo mitybą įtraukti tokį patiekalą iš bulvių ir cukinijų. Pirma, jį labai lengva paruošti ir tai neužima daug laiko. Antra, recepte nėra nė vieno brangaus ingrediento. Trečia, kadangi bulvių kotletus sudaro tik daržovės, patiekalas yra mažai kaloringas.