Kad ir kokia nuostabi būtų kepinių įvairovė šiuolaikinėse parduotuvėse, skaniausi kepiniai buvo mūsų vaikystėje. Kažkas prisimena firminius mamos pyragus, kiti vis dar jaučia močiutės bandelių skonį. Dar prisimenu receptą iš tų laikų, pagal jį galiu pagaminti net užsimerkusi. Štai kaip labai man patinka sausainiai su majonezu.
Daugelis žmonių juos vadina mėsmalės sausainiais. Iš tiesų tokie kepiniai ypatingai traškūs ir trapūs. Aš juos patiekiu prie stalo su karšta kakava. Tame yra kažkas mielo ir jaukaus, ar nesutinkate? Jei už lango tvyro tamsūs ir niūrūs orai, sausainiai su majonezu jus nudžiugins!
Jums reikės:
- Majonezo 200 g
- Sviesto 200 g
- Cukraus 200 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Kvietinių miltų 4 stiklinių
- Kepimo miltelių 0,5 šaukštelio
- Vanilinio cukraus 1 šaukšto
Gaminimas:
Šaltą sviestą sumaišykite su miltais ir sutrinkite į trupinius. Tada į masę įmuškite kiaušinius, įmaišykite majonezą, vanilę ir cukrų. Taip pat suberkite kepimo miltelius. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Perkelkite ją į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Praėjus šiam laikui, tešlą permalkite su mėsmale, naudodami specialų antgalį. Tokį, kaip parodyta nuotraukoje.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo išdėliokite sausainius.
Sausainius kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Sausainiai bus paruošti, kai pradės skleisti malonų kvapą.