Šis suomiškas konservuotų pomidorų receptas stebina paprastumu ir neįprastu skoniu.
Sudėtis
- 4 kg pomidorų
- 1 kg svogūnų
Marinatui (1 litrui)
- 1 šaukštas druskos
- 1,5 šaukšto cukraus
- 50 ml acto (9 %)
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, užpilkite verdančiu vandeniu, kad neliktų kartumo. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, išpjaukite kotelius.
Pusę visų svogūnų sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Ant viršaus išdėliokite pomidorus. Uždenkite svogūnais.
Į verdantį vandenį pridėkite druskos, cukraus ir acto.
Marinatą supilkite į stiklainius. Uždenkite dangteliais, sudėkite į puodą sterilizavimui. Užvirus, pakaitinkite 5 minutes, išjunkite ugnį, užsukite dangtelius.
Šiuos pomidorus galima laikyti tiek rūsyje, tiek tamsioje, vėsioje spintoje virtuvėje. Skonis išlieka puikus!