Dienos pabaigoje ateinu į turgų ir su nuolaida perku įvairius mėsos gaminius. Ar manote, kad tai kotletams gaminti? Jūs tikrai neatspėjote. Mano ypatingas receptas yra mėsos vyniotinis su sūriu ir kiaušiniais.
Šį receptą sužinojau iš savo kaimynės. Kartą ji vaišino mane šiuo vyniotiniu, o aš iškart paprašiau recepto. Gaminant pagal šį receptą, mėsa gaunasi sultinga ir minkšta. Kartais eksperimentuoju ir į įdarą papildomai įdedu daržovių bei žolelių.
Jums reikės:
- Vištienos faršo 600 g
- Džiūvėsėlių 2 šaukštų
- Kiaušinių 3 vnt.
- Sviesto 30 g
- Kietojo sūrio 150 g
- Raudonėlio 0,5 šaukštelio
- Vandens 200 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, džiūvėsėlius, prieskonius ir druską. Viską gerai išmaišykite.
Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Sūrį sutarkuokite.
Kepimo popierių ištepkite sviestu ir ant paviršiaus tolygiai paskirstykite trečdalį maltos mėsos. Viduryje pabarstykite kiaušinio ir sūrio.
Švelniai viską sukite. Šaukšteliu užspauskite kraštus. Suvyniokite vyniotinį į popierių. iš tokio ingredientų kiekio turėtumėte gauti 3 vyniotinius.
Sudėkite vyniotinius į keptuvę, užpilkite vandeniu ir uždenkite. Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir kepkite apie 10 minučių iš kiekvienos pusės.