Puikus receptas pietums ar vakarienei. Jei namuose turite bulvių ir vištienos krūtinėlės, būtinai jį išbandykite.
„YouTube“ kanale radome jums šio puikaus patiekalo receptą.
Jums reikės:
- Virtų bulvių – 600 g
- Tarkuoto lydyto sūrio – 50 g
- Džiovintų petražolių – 5 g
- Druskos – 5 g
- Juodųjų pipirų – 5 g
- Vištienos krūtinėlės – 600 g
- Aliejaus – 50 ml
- Svogūno – 1 vieneto
- Česnako – 2 skiltelių
- Raudonosios paprikos – 1 vnt.
- Žaliosios paprikos – 1 vnt.
- Pomidorų pastos – 30 g
- Druskos – 10 g
- Juodųjų pipirų – 5 g
- Kalendros – 5 g
- Kmynų – 5 g
- Pomidorų sulčių – 100 ml
- Vandens – 50 ml
- Kietojo sūrio – 150 g
- Keptuvės arba kepimo formos, kurios skersmuo 30 cm
Gaminimo eiga
Bulves išvirkite su odele.
Nulupkite ir sutrinkite su grūstuvu.
Įdėkite tarkuoto lydyto sūrio, druskos, prieskonių, petražolių ir išmaišykite vientisą bulvių tešlą.
Suvilgykite rankas vandeniu.
Iš bulvių mišinio suformuokite lizdelius – storesnius blynelius su duobute viduryje.
Sudėkite į riebalais išteptą keptuvę arba formą.
Keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną. Sudėkite supjaustytą vištienos krūtinėlę ir pakepkite.
Suberkite supjaustytas paprikas, pomidorų pastą ir gerai išmaišykite.
Įdėkite gautą mišinį į duobutes bulvių tešloje.
Pomidorų sultis sumaišykite su vandeniu ir supilkite į keptuvę su lizdeliais.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie 20 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: