Mėgstate desertus, bet vengiate miltų? Puiku, šiandien pateiktame recepte nėra miltų ar manų kruopų. Tuo pačiu pyragas su jogurtu yra lengvai paruošiamas, ir gaunasi ypatingai skanus ir purus!
To priežastis yra atskiras kiaušinių baltymų ir trynių plakimas. Purios putos išsaugo net mažiausius oro burbuliukus.
PYRAGAS SU JOGURTU
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 400 g graikiško jogurto
- 100 g cukraus
- 50 g krakmolo
- vienos citrinos žievelės
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- cukraus pudros dekoravimui
- 20 cm skersmens kepimo indo
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius ir cukrų išplakite kartu.
Į mišinį įpilkite jogurto, krakmolo ir įtarkuokite citrinos žievelę. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki standžių putų. Beje, citrinos sultys padės pagreitinti procesą, padidinti tūrį ir stabilizuoti masę. Kai baltymai pradeda putoti, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ar įberkite citrinos rūgšties.
Į dubenį su jogurto ir trynių mišiniu po truputį sudėkite baltymų putas. Švelniai išmaišykite tešlą mentele ar šluotele.
Į formą įtieskite kepimo popierių. Atsargiai supilkite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Kepkite pyragą 45 minutes.
Jei norite, pyrago viršų pabarstykite cukraus pudra.
Viskas, pyragas su jogurtu yra paruoštas!
Šis pyragas nuo stalo dingsta labai greitai, nes tiesiog tirpsta burnoje. Skanaus!