Netradicinis obuolių marinato derinys su prieskoniais ir pomidorų padažu net iš paprasčiausių šonkaulių padarys nepakartojamą skanėstą!
Išbandykite šį receptą pagal „YouTube“ kanalą ir įsitikinkite patys!
Šiame vaizdo įraše jūs pamatysite patarimą apie puikų receptą, kaip paruošti prabangaus skonio šonkaulius su paprasčiausia obuolių tyre. Pabandykite ir įsitikinkite patys.
Jums reikės:
- 1200 g kiaulienos šonkaulių
- 100 g obuolių tyrės
- 100 g naminio pomidorų padažo
- 3-4 šaukštų sojos padažo
- 1/2 šaukštelio džiovinto česnako
- 1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 2 šaukštelių rudojo cukraus
- 1/2 citrinos
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite obuolių tyrę su pomidorų padažu, cukrumi, sojų padažu ir citrinos sultimis.
Jei neturite obuolių tyrės, į mišinį įdėkite vieną tarkuotą obuolį.
Pagardinkite juodaisiais pipirais, česnakais, paprikos milteliais ir cinamonu.
Gerai viską išmaišykite.
Įdėkite šonkauliukus į didelį dubenį.
Supilkite ant jų marinatą ir gerai išmaišykite, kad jie būtų visi pilnai padengti marinatu.
Leiskite marinuotis mažiausiai 30 minučių.
Praėjus šiam laikui, šonkauliukus perkelkite į kepimo skardą.
Tada juos uždenkite kepimo folija.
Dėkite į iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių.
Po viso to nuimkite foliją ir, jei išsiskyrusių sulčių bus per daug, jas nupilkite.
Įdėkite šonkauliukus atgal į orkaitę ir leiskite jiems dar pakepti apie 30–40 minučių, kol jie įgaus rudai auksinę spalvą.
Viskas paruošta!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: