Tarp daugybės užkandžių receptų, kuriuos galima rasti internete, šis užkandis užima ypatingą vietą. Daržovių paštetai yra pagaminami daug greičiau, nei mėsos. O skoniu niekuo nenusileidžia. Šiandien sužinosite, kaip pagaminamas moliūgų paštetas.
Ypatingai skanus užkandis: moliūgų paštetas
Visai neseniai draugė patarė išbandyti naują užkandį – moliūgų paštetą. Jis paruošiamas neįtikėtinai greitai ir susideda tik iš kelių ingredientų. Dėl šios priežasties iš pradžių ypatingo skonio nesitikėjau. Tačiau paragavus likau maloniai sužavėta, koks subtilus gavosi patiekalas.
Jums reikės:
- 500 g nulupto moliūgo
- 1 svogūno (apie 100 g)
- 50 g lydyto sūrio
- 3 šaukštų aliejaus
- 30 g sviesto
- 2-3 skiltelių česnako
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Tada suberkite juos į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepkite svogūnus.
Kol svogūnai kepa, moliūgą sutarkuokite.
Tada prie svogūno įdėkite gabalėlį sviesto. Į tą pačią keptuvę suberkite tarkuotą moliūgą. Uždenkite dangtį ir kepkite daržoves apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Skysčio perteklius, kurį moliūgas išleidžia, turėtų visiškai išgaruoti.
Tada į moliūgų masę sudėkite minkštą lydytą sūrį. Gerai išmaišykite, kad sūris tolygiai pasiskirstytų visoje masėje. Po to patiekalą kaitinkite dar 3-4 minutes.
Prieš išjungdami viryklę, įberkite prieskonių. Šiame recepte naudojami tik pipirai ir druska. Bet taip pat galite pabarstyti ir kitų mėgstamų prieskonių.
Nukelkite keptuvę nuo viryklės, į paštetą sudėkite smulkintą česnaką. Dar kartą gerai išmaišykite užkandį. Paruošta! Paštetą galima patiekti ant stalo.
Šį receptą neabejotinai norėsite išsisaugoti. Šis puikus užkandis paruošiamas vos per 20 minučių iš namuose esančių ingredientų. Be to, šis paštetas gali būti naudojamas kaip pyragų įdaras. Skanaus!