Vienoje skardoje, kefyro marinate keptos vištienos šlaunelės su bulvėmis – skanūs ir greiti pietūs.
Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 9 vištienos šlaunelių
- Svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio itališkų žolelių
- 1/2 šaukštelio paprikos miltelių
- 1/2 šaukštelio baziliko
- 250 ml kefyro arba natūralaus jogurto
Garnyrui:
- 5 bulvių
- Svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- Druskos
- Itališkų žolelių
- Baziliko
- Juodųjų pipirų
- Raudonosios paprikos miltelių
- 150 ml kefyro
Gaminimo eiga:
Gerai nuplaukite ir nusausinkite vištienos šlauneles.
Įberkite pipirų bei druskos.
Taip pat įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką.
Galiausiai įpilkite kefyro, įberkite paprikos miltelių, itališkų žolelių ir gerai išmaišykite.
Sudėkite vištienos šlauneles ant kepimo popieriumi iškloto popieriaus – likusią marinato dalį užtepkite ant mėsos viršaus.
Bulves nuskuskite ir supjaustykite pusmėnuliais.
Suberkite supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką.
Taip pat įpilkite kefyro, suberkite likusias žoleles ir prieskonius.
Gražiai sudėkite ant kepimo skardos ir užpilkite likusį marinatą ant bulvių paviršiaus.
Pašaukite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę.
Kepkite apie 40 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: