Nuo pat vaikystės, vos tik peršaldavau, mama mane lepindavo lengvu sultiniu iš naminės vištienos. Gydomoji sriuba visada suveikdavo greitai. Dabar ją gaminu savo vaikams. Šeima ypač greitai suvalgo šią sriubą.
Stengiuosi naudoti tik namines vištas. Iš jų sultinys gaunasi ypač turtingas ir sveikas. Žinoma, galite pridėti daržovių, tačiau mums labiau patinka supaprastinta versija.
Jums reikės:
- Vištos 1 vnt.
- Lauro lapo 1 vnt.
- Juodojo pipiro 1 vnt.
- Kvietinių miltų 1 stiklinės
- Kiaušinio 1 vnt.
- Vandens 1 valgomojo šaukšto
- Saulėgrąžų aliejaus 150-200 ml
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Įdėkite visą vištą į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite, pašalinkite putas.
Įberkite pipirų ir druskos. Virkite vištieną ant silpnos ugnies 2 valandas, uždengę dangčiu. Prieš virimo pabaigą įmeskite lauro lapą. Kai baigsite virti, nuimkite vištienos mėsą nuo kaulų. Sultinį perpilkite į švarų indą.
Į atskirą dubenį persijokite miltus ir druską. Centre padarykite įdubimą ir įmuškite kiaušinį. Supilkite šaltą vandenį ir minkykite tešlą (mažiausiai 5-7 minutes). Palikite ją pastovėti 20 minučių.
Iš tešlos suformuokite 2 cm skersmens dešreles, aštriu peiliu supjaustykite jas 1,5 cm storio gabalėliais. Puode įkaitinkite sviestą ir gražiai apkepkite paruoštus „makaronus”. Iškepus, sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad jie sugertų riebalų perteklių.
Prieš patiekdami dar kartą užvirkite sultinį, supilkite į dubenėlius, ten pat įdėkite šiek tiek mėsos ir „makaronų”. Jei norite, pabarstykite žolelėmis.