Jei šaldytuve lieka stiklinė kefyro, neskubėkite jo išpilti! Mes jau skubame jums į pagalbą. Šiandien sužinosite, kaip gaminami ypatingai skanūs pyragėliai.
Dar viena puiki naujiena: jums nereikia mielių! Pyragėliai pagaminami greitai ir paprastai.
GREITI PYRAGĖLIAI SU KEFYRU
Tešlai reikės:
- 1 stiklinės kefyro
- 4 stiklinių miltų
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 šaukštelio sodos
- 2 šaukštelių cukraus
- 1 šaukštelio druskos
Įdarui reikės:
- 0,5 kg maltos vištienos
- 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite įdarą: į maltą mėsą įberkite juodųjų pipirų ir druskos.
Giliame inde sumaišykite kefyrą ir sodą. Paskui įberkite druskos, cukraus, įpilkite augalinio aliejaus ir įmuškite kiaušinius. Viską išplakite iki vienalytės masės.
Palaipsniui įmaišykite miltus, o paskui išminkykite tešlą. Tešla bus paruošta, kai visiškai praras lipnumą.
Atskirkite mažus tešlos gabalėlius ir suformuokite plokščius paplotėlius.
Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite nedidelį kiekį maltos mėsos ir švelniai užspauskite pyragėlio kraštus. Kepkite juos saulėgrąžų aliejuje, kol gražiai apkeps.
Kol pyragėliai dar karšti, patiekite juos su namine grietine. Skanaus!