Puiki idėja, kaip pasiruošti naminių raugintų kopūstų, net jei gyvenate daugiabutyje ir neturite galimybės sudėti kopūstų į statines.
Pagal šį receptą jau gaminu keletą metų, ir jis manęs dar nenuvylė!
Be to, tai taip pat yra labai praktiškas sprendimas, pavyzdžiui, jei, kaip aš, gyvenate daugiabutyje.
O geriausia yra tai, kad kopūstai išsilaiko per visą žiemą, net iki kito sezono.
Be to, tai puikus pasirinkimas tiems, kurie tiesiog nenori ar negali naudoti klasikinių statinių kopūstų rauginimui.
Jums reikės:
- Kopūstų
- Druskos (1 kg kopūstų 20 g druskos)
Gaminimo eiga:
Supjaustykite kopūstus ir pasūdykite taip, kaip ir klasikiniu būdu ruošiant kopūstus.
Kitų prieskonių nebedėkite.
Vienos kopūsto galvos užtenka maždaug 4 stiklainiams.
12 valandų leiskite pastovėti supjaustytiems kopūstams didesniame inde.
Tada jais tiesiog užpildykite paprasčiausius stiklainius.
Bet jų nereikia suspausti kaip klasikinių raugintų kopūstų atveju, juos tiesiog sudėkite į stiklainius su visomis sultimis.
Ir uždarykite stiklainius paprastais uždaromais dangteliais.
Uždarytus stiklainius sudėkite į gilesnę lėkštę ir padėkite ant grindų.
Leiskite jiems pabūti šilumoje maždaug 1 savaitę.
Tada gerai nuvalykite stiklainius ir padėkite į šaldytuvą ar sandėliuką.
Kopūstai išlieka traškūs, nepelija ir, svarbiausia, neįgauna blogo kvapo.
Skanaus!