Fantastiškas receptas, kaip pasigaminti dviejų spalvų sviestinius sausainius, kurie yra ne tik puikaus skonio, bet ir atrodo gražiai. Galiausiai, įvertinkite patys!
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 250 g sviesto
- 2 šaukštų cukraus pudros
- 7 šaukštų pieno
- Pakelio kepimo miltelių
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 trynio
- 2 šaukštų kakavos miltelių
Gaminimo eiga:
Sviestą sumaišykite su cukrumi, druska ir kiaušinio tryniu.
Suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
Padarykite vientisą tešlą, kurią padalinkite į dvi dalis.
Įpilkite į atskirą indelį šiek tiek pieno, įberkite kakavos ir išmaišykite.
Į tešlą įpilkite kakavos mišinį ir gerai išmaišykite.
Galiausiai, jei norite, galite pasigaminti citrinos sirupo.
Sumaišykite 2 stiklines cukraus (1 puodelis = 100 ml) ir 1 stiklinę vandens.
Užvirkite ant ugnies, įpilkite 2 šaukštus citrinos sulčių ir virkite, kol cukrus ištirps.
Atidėkite į šalį.
Abi tešlos puses padėkite ant stalviršio, iškloto maistine plėvele.
Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir iškočiokite.
Tada su plėvelės pagalba ant šviesios dalies uždėkite iškočiotą tešlą su kakava.
Perpjaukite sujungtas tešlas ir susukite ritinį.
Dabar supjaustykite peiliu į nedidelius gabaliukus ir juos galite papuošti taip, kaip norite.
Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol įgaus auksinę spalvą.
Iškeptus sausainius trumpai pamirkykite sirupe ir apibarstykite cukrumi.
Skanaus!