Šiandien mes norime su jums pasidalinti 5 puikiais triukais, kaip greitai ir skaniai išvirti burokėlius ir tuo pat metu išsaugoti saldų skonį bei gražią spalvą.
- Burokėlį panardinkite į verdantį vandenį, o ne į šaltą, kaip įprasta.
Šis žingsnis yra ypač svarbus.
Šaltame vandenyje burokėliai praranda sultingumą.
Taip pat jokiu būdu nenupjaukite šaknų (uodegų), nes visos burokėlių sultys ir cukrus iš ten ištekės.
- Verdant burokėlius nedėkite druskos.
Kadangi šios šakniavaisinės daržovės yra paruošiamos su odele, kepimo metu nėra gerai jas sūdyti.
Taip jos praras vertingas maistines medžiagas ir sultis, todėl taps nebe tokie traškūs.
- Virimas šaldant.
Taikant šį virimo būdą, virimo metu, kas 10 minučių, į verdantį vandenį įpilkite 1/3 puodelio šalto vandens.
Vietoj šalto vandens taip pat galite įmesti kelis ledo kubelius.
Dėl to burokėliai greičiau išvirs.
Virkite ant mažo intensyvumo ugnies, nes burokėliai neturėtų užvirti.
- Virimo metu įpilkite nedidelį kiekį acto.
Dėl acto, burokėliai išlaiko spalvą, nes rūgštinė aplinka neleidžia pigmentui išsiskaidyti.
Tačiau būkite atsargūs, actą reikia įpilti pačioje pabaigoje, kai burokėliai suminkštės.
Priešingu atveju, burokėliai gali likti kieti.
- Nevirkite be reikalo ilgai, kitaip jie praras spalvą ir skonį.
Pabandykite burokėlius paruošti pagal šias instrukcijas
Virėjai taip pat rekomenduoja išbandyti burokėlių kepimą orkaitėje su aliuminio folija.
Folijos dėka burokėliai išsaugos spalvą, sultingumą ir visas maistines medžiagas bei vertingus vitaminus.
Taip paruoštų burokėlių skonis iš tiesų bus puikus.
Išbandykite šį receptą!
Jums reikės:
- ½ kg mažų burokėlių
- 1 didesnės česnako galvutės
- Druskos
- Mairūno
- Maltų juodųjų pipirų (ar kitų prieskonių ar žolelių)
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštų balzamiko acto
Gaminimo eiga:
Burokėlius nuvalykite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Kepimo indą išklokite folija – ji taip pat turėtų uždengti kepimo indo sienas.
Burokėlių gabalėlius, neluptas česnako skilteles dėkite ant folijos, pagardinkite druska, prieskoniais, žolelėmis ir galiausiai apšlakstykite skystais ingredientais. Dabar ateina svarbiausia dalis – supakavimas.
Ant burokėlio uždėkite kitą folijos gabalą ir sulenkite išsikišusius folijos galus ant kepimo indo sienelių, taip sukurkite savotišką uždarą, sandarią pakuotę, kurios viduje burokėliai yra su visais ingredientais. Iš taip paruošto indo išsiskyrusios sultys neišgaruos.
Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 60-90 minučių (viskas priklauso nuo burokėlių dydžio, iškepę burokėliai turi būti minkšti).