Ar ieškote patarimo, kaip skaniai ir greitai pasigaminti pietus, kurie savaitgalį pradžiugintų jūsų šeimą? Ką tik tokį receptą radote!
Jums reikės:
- 600 g vištienos krūtinėlės
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių
- žolelių pagal skonį
- 1 svogūno
- 100 g pomidorų
- 50 g petražolių
- 3 kietai virtų kiaušinių
- 150 g kietojo sūrio
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų majonezo
- 1 šaukšto augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis ir švelniai išmuškite virtuviniu plaktuku.
Leiskite 15 minučių pabūti šaldytuve. Svogūną perpjaukite per pusę ir supjaustykite griežinėliais, pomidorus – smulkiais gabalėliais. Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite su stambia trintuve.
Dalį sūrio palikite pabarstymui. Į kiaušinius ir likusį sūrį sudėkite susmulkintą česnaką ir išmaišykite. Įberkite druskos ir prieskonių, įdėkite majonezo, smulkintų žolelių, svogūnų ir pomidorų. Viską gerai išmaišykite.
Kepimo skardą ištepkite plonu aliejaus sluoksniu, sudėkite vištienos griežinėlius vienas šalia kito ir ant jų sluoksniuokite paruoštą mišinį.
Pabarstykite sūriu ir kepkite maždaug 20 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Linkime gero skonio!