Home Receptai Mėsos patiekalai Mėgstamiausi šonkauliai! Fantastiškai traškūs ir visada sultingi – paslaptis slypi marinate

Mėgstamiausi šonkauliai! Fantastiškai traškūs ir visada sultingi – paslaptis slypi marinate

0
Mėgstamiausi šonkauliai! Fantastiškai traškūs ir visada sultingi – paslaptis slypi marinate

Puikus keptų šonkaulių receptas, kuris visus tikrai sužavės!

Receptą jums radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • Kiaulienos šonkaulių – 1200 g
  • Druskos – 1 šaukšto
  • Paprikos miltelių – 1 arbatinio šaukštelio
  • Maltos kalendros – 1 arbatinio šaukštelio
  • Juodųjų pipirų – 1 arbatinio šaukštelio
  • Džiovintų česnakų miltelių – 1 arbatinio šaukštelio
  • Bazilikų – 1 šaukštelio
  • Čiobrelių šakelių

Marinatui

  • Medaus – 1 šaukšto
  • Sojų padažo – 2 šaukštų
  • Augalinio aliejaus – 2 šaukštų
  • Garstyčių – 1 arbatinio šaukštelio
  • Kečupo – 2 šaukštų
  • Paprikos miltelių – 1 arbatinio šaukštelio
  • Druskos – 1 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga:

Pašalinkite ant šonkaulių esančią plėvelę.

Juos perpjaukite per vidurį.

Dabar paruoškite žolelių mišinį.

Dubenyje sumaišykite visas žoleles.

Užberkite ant mėsos.

Į vidurį įdėkite čiobrelių šakeles ir uždenkite antrąja šonkaulių dalimi.

Marinatui dubenyje sumaišykite visus ingredientus.

Užpilkite ant mėsos.

Leiskite marinuotis apie 4-8 valandas.

Dubenį, kuriame kepsite šonkauliukus, uždenkite drėgnu kepimo popieriumi ir folija.

Kepkite 90 minučių 190°C temperatūroje.

Nuimkite popierių ir foliją, aplaistykite šonkaulius marinatu.

Kepkite dar 10 minučių 200°C temperatūroje.

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga: