Pasak mano mamos, jūs taip pat pamėgsite taip paruoštą vištieną. Medaus marinato dėka ji gražiai apskrunda ir tampa auksinės spalvos, traški ir labai skani.
Šį receptą mama rado „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 9 vištienos šlaunelių
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- 4 šaukštų sojos padažo
- 3 šaukštų medaus
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- 3 bulvių
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštų aliejaus
Salotoms:
- Kiniško kopūsto
- 1 agurko
- 1 pomidoro
- 1 geltono pomidoro
- Avokado
- Svogūno
- Petražolių
- 2 šaukštų aliejaus
- 1/2 šaukšto prancūziškų garstyčių
- Supjaustytų krapų
Gaminimo eiga:
Įdėkite vištienos šlauneles į dubenį.
Įpilkite sojos padažo, medaus, aliejaus, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Uždenkite ir palikite marinuotis apie 10-15 minučių.
Nuskuskite ir nuplaukite 3 bulves bei supjaustykite jas riekelėmis.
Užberkite druskos, pipirų, užpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite dubenyje.
Bulves gražiai sudėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
Padėkite vištų šlauneles ant bulvių ir aptepkite likusiu marinatu.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių 180°C temperatūroje.
Supjaustykite visus ingredientus, skirtus salotoms, ir sumaišykite juos dubenyje.
Uždėkite garstyčių, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir išmaišykite.
Smulkiai supjaustykite krapus.
Patiekite vištų šlauneles ir bulves kartu su salotomis ir apibarstykite krapais.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: