Daug vaisių, mažai tešlos ir karamelinė plutelė ant viršaus – ar begali būti kas nors gardžiau?
Sudėtis
- 3 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 220 g miltų
- 60 ml pieno
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 žiupsnelis druskos
Įdarui
- 1,5 kg kietų kriaušių
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
Nuluptas kriaušes supjaustykite į 8 skilteles, iš karto sudėkite į dubenį su šaltu vandeniu ir citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite cukrų ir kriaušes, prieš tai perkošęs jas per kiaurasamtį. Kepkite kriaušes, švelniai maišydamas, iki šviesios medaus spalvos. Kriaušės turėtų suminkštėti, bet neprarasti savo formos.
Paruoškite tešlą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska iki purios bei tirštos masės. Supilkite vanilės ekstraktą ir pieną, toliau plakite. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti klampią tešlą.
Kriaušes išimkite šaukštu, karamelę palikite keptuvėje. Sudėkite kriaušes į tešlą ir švelniai išmaišykite. Masę sukrėskite į sviestu pateptą formą ir išlyginkite. Keptuvėje likusią karamelę užpilkite ant viršaus.
Kepkite 180 C temperatūroje 40-50 minučių. Ar iškepęs – patikrinkite mediniu pagaliuku. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada išimkite ir supjaustykite porcijomis.