Gardūs ir labai skaniai kvepia!
Sudėtis
- 500 g miltų
- 100 g sviesto arba margarino
- 2 kiaušiniai + 1 kiaušinis aptepimui
- 100 g grietinės
- 100 ml pieno
- 1 šaukštelis sausų mielių
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštelis druskos
Į šiek tiek pašildytą pieną supilkite cukrų, išmaišykite ir ant viršaus sudėkite sausas mieles. Nemaišykite, uždenkite servetėle ir leiskite pastovėti apie valandą.
Ant stalo supilkite miltus, supjaustykite šaltą sviestą ir rankomis sutrinkite į trupinius. Viduryje padarykite skylę ir į ją supilkite piene praskiestas mieles, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir druską. Užminkykite minkštą tešlą.
Tešlą perkelkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Šią tešlą šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabalėlį susukite į apskritimą, 40 cm skersmens, iškočiokite ant stalo, lengvai apibarstyto miltais, ir supjaustykite į 8 dalis.
Uždėkite šaukštelį obuolių tyrės, sutvirtinkite kraštus, kad įdaras neištekėtų. Sudėkite ant kepimo skardos, uždenkite folija ir palikite valandai. Pyragaičių tūris turėtų šiek tiek padidėti.
Patepkite kiaušiniu, išplaktu su vienu šaukštu vandens. Jei norite, pabarstykite cukrumi ir cinamonu. kepkite 180 C temperatūroje 20 minučių.