Naminiai sultinio kubeliai gali būti pats geriausias pasirinkimas! Jie kvepia ne ką prasčiau už pirktinius, o svarbiausia – visada žinosite, kas jų sudėtyje.
Sudėtis
- 180 g vištienos krūtinėlės
- 3 skiltelės česnako
- 2 vidutiniai svogūnai
- 100 g salierų šaknų
- 80 g porų
- 1 pastarnokas
- 400 g morkų
- nedidelė sauja petražolių
- 50 g druskos
Stambiai supjaustykite visus ingredientus. Pirmiausia pakepkite vištieną ir svogūnus aliejuje apie 4 minutes, tada sudėkite likusias daržoves. Įpilkite apie 80 ml vandens, kad tik padengtumėte keptuvės dugną, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.
Paruoštas daržoves atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu kartu su petražolėmis. Pridėkite druskos, viską išmaišykite.
Formą padenkite maistine plėvele, sudėkite mišinį. Viršų uždenkite folija. Padėkite į šaldiklį 30 minučių, kad mišinys tik šiek tiek užšaltų ir išlaikytų savo formą.
Nuimkite plėvelę ir supjaustykite kubeliais. Jei norite sodresnio skonio, galite supjaustyti didesniais kubeliais arba naudoti 2 kubelius 1 sriubai virti.
Kiekvieną kubelį įvyniokite į foliją. Sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldiklį.
Pagal poreikį išimkite ir virkite sriubą. Vos 1-2 kubeliai ir visas puodas sriubos bus sodrios geltonos spalvos, o namai pakvips maloniu naminės vištienos sriubos aromatu.
Tik tiek ir naminiai sultinio kubeliai paruošti!