Svogūnai yra viena iš daržovių, kurias kasdien naudojame patiekalams gardinti. Tik ar atkreipiame dėmesį į skirtingas svogūnų rūšis? Sužinokite išsamiau, kokiems patiekalams jos tinka.
Geltonasis svogūnas
Populiariausia svogūnų rūšis yra geltonasis svogūnas. Geltonuosius svogūnus galima lengvai atskirti pagal rudą lukštą ir baltą vidų.
Skonis: stiprus.
Tinka: visų rūšių maistui. Dėl didelio krakmolo kiekio geltonieji svogūnai nepraranda savo formos, todėl gali būti apdorojami skrudinant, verdant ar kepant. Šios rūšies svogūnai taip pat dedami į garsiąją prancūziškąją svogūnų sriubą.
Raudonasis svogūnas
Raudonieji svogūnai išsiskiria šviesiai violetine spalva ir rožiniu vidumi.
Skonis: saldus, sultingas, šiek tiek kartokas.
Tinka: salotoms, mėsainiams ir skrudintai duonai. Raudonieji svogūnai yra gana minkšti, saldūs ir gali būti valgomi žali. Raudonieji svogūnai gali būti ir kepinami bei puikiai tinka meksikietiškam tako ar itališkai picai.
Baltasis svogūnas
Jį galima atskirti nuo kitų rūšių svogūnų pagal šiek tiek žalsvai baltą spalvą.
Skonis: saldus, po valgio šiek tiek kartokas.
Tinka: meksikietiškuose padažuose, mėsainių padažuose ir kt., taip pat prancūziškoje svogūnų sriuboje.
Saldusis svogūnas
Saldieji svogūnai atrodo kaip geltonieji, tačiau jie yra šiek tiek didesni ir šviesesnės spalvos. Juose yra daug cukraus.
Skonis: saldus ir rūgštus.
Tinka: galima valgyti žalią, taip pat gali būti naudojamas salotoms ir svogūnų žiedams.
Žalieji svogūnai
Tai laiškinių svogūnų rūšis.
Skonis: švelnus.
Tinka: salotoms, padažams ir patiekalams su kiaušiniais, taip pat tinka valgyti žalią kaip garnyrą.
Kuri svogūnų rūšis jūsų mėgstamiausia?