Šis varškės pyragas labai švelnus, gerai išmirkęs, neriebus ir tikrai skanus. Siūlome kuo greičiau jį išsikepti ir viskuo įsitikinti patiems!
Ingredientai:
Biskvitui:
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Cukrus – 110 g;
- Miltai – 115 g;
- Kakavos milteliai – 15 g;
- Tešlos puriklis – 1/2 arbatinio šaukštelio;
- Vanilinas;
- Žiupsnelis druskos.
Išmirkymui:
- Natūrali kava (šviežiai paruošta) – 125 ml;
- Cukrus – 3 valgomieji šaukštai.
Varškės įdarui:
- Varškė (9%) – 500 g;
- Grietinė (25%) – 200 g;
- Cukraus pudra – 65 g;
- Slyvos (smulkiai supjaustytos) – 100 g.
Gaminimas:
Plakite kiaušinius su druska porą minučių, kol pasidarys baltos putos. Tada įdėkite šiek tiek cukraus, bet nenustokite plakti. Plakite dar 5-7 minutes. Dalimis suberkite persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Švelniai išmaišykite mentele iš apačios į viršų. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. Tada pyragą atvėsinkite ir perpjaukite biskvitą į 3 dalis.
Norėdami impregnuoti, praskieskite cukrų karštoje kavoje ir visiškai ją atvėsinkite. Darydami varškės įdarą, pirmiausia maišytuvu pertrinkite varškę su grietine ir cukraus pudra. Nuplautas slyvas susmulkinkite ir suberkite į varškės masę, gerai išmaišykite.
Tuomet pertepkite pyragą. Pirmiausia biskvitus impregnuokite, o tada pertepkite varškės įdaru. Viršutinis sluoksnis taip pat turėtų būti varškės. Tada įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palaikykite bent 3 valandas. Norėdami papuošti pyragą, galite jį apibarstyti kakava. Skanaus!