Jau praėjo daugiau nei 40 metų, kai mano gera draugė man davė šį receptą iš savo mamos užrašų knygelės. Jos mama buvo puiki virėja ir ji mokėjo tobulai paruošti šiuos kukulius su pomidorų padažu.
Šis receptas nesensta, ir net po tiek daug metų jis yra labai populiarus mano šeimoje ir mes pagal jį gaminame reguliariai, visada tik pagal šį seną receptą.
Labiausiai šie kukuliai mums patinka su bulvių koše, tačiau jie taip pat yra skanūs, pavyzdžiui, su šviežia duona.
Šis padažas yra šiek tiek saldus, tad jei norite kitokio skonio, nedėkite gvazdikėlių ir cukraus.
Jums reikės:
Kukuliams:
- 500 g maltos mėsos
- 500 g ryžių
- 3 kiaušinių
- 2 šaukštų paprastų miltų
- 2 šaukštelių druskos
- maltų juodųjų pipirų
- ½ šaukštelio mairūno
Padažui:
- 1 svogūno
- 5 gvazdikėlių
- druskos
- 300 g pomidorų tyrės
- cukraus
- 100 ml pieno
Gaminimo eiga:
Į didesnį dubenį sudėkite maltą mėsą, virtus ir atšaldytus ryžius, kiaušinius, paprastus miltus, druską, žiupsnelį juodųjų pipirų ir mairūno.
Aš maltą mėsą naudojau santykiu 50:50, sumaišydama jautienos ir kiaulienos mentės faršą, bet tai priklauso nuo jūsų pasirinkimo.
Kruopščiai išmaišykite ir turite pagaminti vientisą mišinį.
Iš mišinio formuokite nedidelius rutuliukus.
Šiltame vandenyje suvilgykite rankas, kad faršas neliptų ir nesubyrėtų.
Tuo tarpu į puodą įpilkite apie du litrus vandens, sudėkite nuluptą ir į keturias dalis supjaustytą svogūną.
Taip pat įberkite gvazdikėlių ir truputį druskos, ir leiskite mišiniui užvirti.
Kai vanduo pradės virti, sumažinkite kaitrą.
Atsargiai sudėkite paruoštus mėsos kukulius.
Virkite apie 20–25 minutes.
Stebėkite, kad virimo metu jie nesuirtų.
Kai jie išvirs, kukulius atsargiai išimkite.
Tada leiskite padažui sutirštėti ir jei norite, pagardinkite cukrumi ir druska.
Įpilkite pieno ir, jei jis vis dar bus per daug skystas, įberkite dar miltų.
Išjunkite ugnį ir leiskite šiek tiek pastovėti.
Patiekite patiekalą su bulvių koše arba su namine duona.
Linkime gero skonio!