Gaminant įvairius pyragus, labai svarbu, kad tešla būtų išmaišyta ir paruošta tinkamai. Šiandien siūlome išmėginti tešlą be mielių.
Ingredientai:
- riebus kefyras – 250 ml
- riebi grietinė – 50 ml
- miltai – 400 g
- kiaušinio trynys – 1 vnt.
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Visi produktai turi būti kambario temperatūros! Į kefyrą įpilkite grietinės, įberkite druskos, cukraus, įpilkite augalinio aliejaus ir įdėkite kiaušinio trynį. Dalį miltų sumaišykite su soda ir sudėkite į tešlą, išmaišykite.
Palaipsniui sudėkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Uždenkite tešlą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių. Patepkite savo rankas augaliniu aliejumi ir formuokite pyragėlius. Galite į juos įdėti kokį nors įdarą. Apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje. Skanaus!