Rudenį kvapnus varškės pyragas su kriaušėmis bus tikras skanėstas prie šiltos arbatos puodelio. Pristatome nesunkų tokio pyrago receptą!
Ingredientai:
- miltai – 320 g
- kepimo milteliai – 6 g
- soda – 3 g
- druska – žiupsnelis
- sviestas – 140 g
- cukrus – 170 g
- vanilinis cukrus – 10 g
- kiaušiniai – 3 vnt.
- varškė – 200 g
- kriaušės – 250 g.
Gaminimas:
Išsijotus miltus sumaišykite su soda, druska ir kepimo milteliais. Minkštą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų plakite mikseriu porą minučių. Po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno įmušimo išmaišykite tešlą. Tada sudėkite varškę ir vėl maišykite maišytuvu.
Po to per du kartus supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Nuluptas kriaušes supjaustykite smulkiais gabalėliais ir suberkite į tešlą, išmaišykite. Tešlą paskleiskite ant riebalais išteptos formos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 min. Iškepusį pyragą iš karto išimkite iš formos, atvėsinkite ir, jei norite, apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!