Puikus nekildintų picų paplotėlių receptas.
Šie paplotėliai bus minkšti ir labai skanūs.
Šį receptą sužinojau iš savo draugės.
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 1 šaukštelio druskos
- 1/2 pakelio kepimo miltelių
- 1 šaukšto aliejaus
- 20 g šviežių mielių
- 140 g natūralaus jogurto
- 250 ml pieno
- Aliejus kepimui
- Česnakų
- Aliejaus
- Druskos
Neprivaloma:
- Žalių svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite sausus ingredientus:
Miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
Viduryje padarykite duobutę.
Į ją įpilkite aliejaus.
Įberkite susmulkintas mieles ir viską išmaišykite.
Taip pat įpilkite jogurto ir šilto pieno.
Dar kartą gerai išmaišykite.
Dabar minkykite rankomis, kol tešla nustos lipti prie rankų.
Patarimas:
Pavyzdžiui, į tešlą galite įdėti ir smulkiai pjaustytų žalių svogūnų laiškų.
Man labai patiko šis priedas, todėl nuo tada visada įdedu svogūnų laiškų.
Padalinkite tešlą į 8 dalis – nieko kildinti nereikia.
Rankomis suformuokite blynelius ir iškart kepkite karštame aliejuje.
Iškepusius paplotėlius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius
Tada patiekite su mėgstamais ingredientais.
Linkime gero skonio!