Puikus mūsų skaitytojos receptas, kurį tikrai verta išbandyti. Susukti pyragėliai yra labai minkšti, purūs ir jei šiuo metu namuose turite daug obuolių, tai tikrai geriausias jų panaudojimo būdas!
Taip pat galėsite juos pagaminti su obuolių uogiene, aguonų ir graikinių riešutų įdaru.
Ingredientams matuoti naudokite 200 ml stiklinę.
Jums reikės:
- 2 stiklinių paprastų miltų
- 2 stiklinių pusiau rupių miltų
- 1 stiklinės šilto pieno
- 125 g lydyto sviesto
- Vienos citrinos žievelės
- 1 kubelio (šviežių) mielių
- 2 arbatinių šaukštelių druskos
- 3 šaukštų cukraus
- 3 kiaušinių
- 200 ml grietinės
Įdarui:
Obuolių įdarui:
4-5 vnt. obuolių, cukraus ir cinamono
Graikinių riešutų įdarui:
Maltų graikinių riešutų, cukraus, 100-200 ml pieno
Taip pat galite išbandyti sūrio, aguonų ar uogienės įdarą
Aptepimui reikės:
- 2 kiaušinių trynių + 2 šaukštų pieno
Gaminimo eiga:
Išsijokite miltus, įberkite cukraus, druskos, įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, tarkuotos citrinos žievelės.
Į šiltą pieną įberkite 1 šaukštą cukraus, 2 šaukštus miltų ir susmulkintų šviežių mielių.
Tegul mielės išrūgsta.
Kai mielės aktyvuosis, įdėkite lydyto sviesto.
Rankomis iškočiokite vientisą tešlą, kuri gali būti lipni, to nereikia bijoti.
Taip minkykite mažiausiai 10 minučių, o po to leiskite pakilti šiltoje vietoje.
Tuo tarpu pasiruoškite pyragėlių įdarus: sutarkuokite obuolius, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
Riešutus užpilkite karštu pienu, įberkite cukraus. Tą patį padarykite ir su aguonų įdaru.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalinkite į 8 vienodas dalis. Vėliau jas reiks padalinti į dar mažesnes dalis, maždaug į dar 3-4 dalis.
Kiekvieną dalį susukite į rutuliuką, kurį iškočiokite kaip blyną. Šį blyną supjaustykite į norimo dydžio trikampius. Šaukštu išspauskite iš tarkuotų obuolių sultis, kad jos neišbėgtų kepimo metu. Plačiausioje tešlos dalyje įdėkite įdaro.
Susukite pyragėlius, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Trynius sumaišykite su pienu, išplakite ir patepkite šiuo plakiniu pyragėlių paviršių.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite 20-25 minutes, kol pyragėliai įgaus rudai auksinę spalvą.
Linkime gero skonio!