Lengvai ir be didesnių pastangų paruošiama obuolių uogienė, kurios nereikia maišyti!
Aš šį metodą išbandžiau tik prieš metus ir nuo to laiko uogienę gaminu tik taip.
Nereikia maišyti, nereikia stovėti prie viryklės, o skonis yra tikrai fantastiškas!
Jums reikės:
- 2 kg obuolių
- 0,5 kg paprasto cukraus
- 3 šaukštų acto 9%
- 0,5 šaukštelio malto cinamono
- 2 arbatinių šaukštelių pipirų
- 4 šaukštelių romo
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200–250 laipsnių temperatūros.
Nuplautus obuolius supjaustykite į keturias dalis ir išimkite sėklas.
Įdėkite į gilesnę lėkštę ir užpilkite actu.
Išmaišykite ir įdėkite 20–25 minutėms į orkaitę, įkaitintą iki 200–250 laipsnių temperatūros.
Kepimo metu nemaišykite – tikrai nereikia maišyti nė vieno karto!
Išimkite iš orkaitės ir tolygiai apibarstykite 250 g cukraus.
Įdėkite atgal į orkaitę 15 minučių.
Vėl išimkite ir užpilkite 250 g cukraus.
Įdėkite į orkaitę dar maždaug 15-20 minučių.
Po to viską sudėkite į 3 litrų puodą.
Į obuolienę įberkite 1/2 šaukštelio cinamono, 2 arbatinius šaukštelius pipirų, 4 arbatinius šaukštelius romo.
Sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki reikiamos konsistencijos.
Vis dar karštą uogienę supilkite į sterilizuotus, nedidelius uogienei skirtus stiklainius.
Kaip konservantą ant viršaus užpilkite 1 arbatinį šaukštelį romo.
Po to uždarykite stiklainius kaip įprasta.
Apverskite dangteliais žemyn ir leiskite atvėsti.
Linkime gero skonio!