Tokie minkšti ir purūs blynai bus puikūs pusryčiai visai šeimai! Išsikepkite vieną kartą, kad įsitikintumėte.
Sudėtis
- 1 puodelis miltų
- 1 puodelis manų kruopų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 šaukštas mielių
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštas cukraus (jei mėgstate saldžiau, galite dėti daugiau)
- 500-550 ml šilto vandens
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
Sumaišykite visus ingredientus dideliame inde. 5 minutes pamaišykite maišytuvu, kad ingredientai geriau susilietų.
Uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu, palikite 1 valandą, kad tešla sutirštėtų ir išbrinktų manų kruopos.
Tešlos kiekis turėtų padidėti kelis kartus.
Keptuvę sutepkite aliejumi, tešlą dėkite dalimis. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Patiekite su medumi. Galite iš karto patepti medumi arba patiekti atskirai. Taip pat tinka su grietine ar uogiene.