Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

Prancūziškas abrikosų pyragas. Ypatingai skanus desertas

Šią vasarą atradau tikrą kulinarinį stebuklą. Tai – prancūziškas pyragas su abrikosais, avietėmis ir migdolais. Jis patiks visai šeimai.

Šiandien atskleisime, kaip gaminamas prancūziškas abrikosų pyragas.

pyragas

PYRAGAS SU ABRIKOSAIS

Tešlai reikės:

  • 240 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 60 g cukraus
  • 120 g sviesto
  • žiupsnelio druskos

Migdolų kremui reikės:

  • 60 g skrudintų migdolų (arba migdolų miltų)
  • 60 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 60 g sviesto
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Įdarui reikės:

  • 400 g abrikosų
  • 0,5 šaukšto aviečių
  • 2 šaukštų migdolų drožlių

Gaminimas:

Norėdami pagaminti trapią tešlą, persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Atskirame inde minkšto sviesto gabalėlius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Atminkite, kad šio proceso metu cukrus nevisiškai ištirpsta.

Įmuškite kiaušinį ir toliau plakite, tada per du kartus suberkite miltus ir kepimo miltelius. Pirmiausia maišykite tešlą maišytuvu, o paskui – rankomis. Suformuokite iš tešlos rutulį. Tešla turi būti minkšta ir nelipni. Tešlą padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

pyragas

Praėjus šiam laikui, tešlą iškočiokite ir įtieskite į kepimo formą, suformuokite šonus. Tešlą subadykite šakute atsitiktinėse vietose. Šaldykite dar pusvalandį. Tokią tešlą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve arba šaldiklyje.

Norėdami paruošti migdolų kremą, migdolus su cukrumi suberkite į maišytuvą ir viską plakite, kol masė taps tolygi. Įdėkite minkšto sviesto, įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilės ekstraktą. Plakite iki vientisos masės.

pyragas

Abrikosus nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite skiltelėmis. 2/3 migdolų kremo užpilkite ant trapios tešlos, tolygiai išlyginkite visą paviršių, ant kremo išdėliokite abrikosų skilteles. Abrikosus užpilkite likusiu kremu. Avietes suberkite ant viršaus.

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Kepimo pabaigoje apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite dar 5-7 minutes.

pyragas

Palaukite, kol pyragas atvės ir patiekite. Skanaus!

Norėdami pamatyti visą gaminimo procesą, galite pažiūrėti žemiau pateiktą vaizdo įrašą.

Abrikosai, avietės ir migdolų kremas ant traškios tešlos yra tobulas derinys. Labai rekomenduojame išbandyti šį prancūzišką abrikosų pyragą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Testas, kuris pagaliau atsakys į klausimą, kas iš tikrųjų esate: intravertas, ekstravertas ar ambivertas

Ar kada nors susimąstėte, koks iš tikrųjų yra jūsų asmenybės tipas? Esate linkęs mėgautis vienuma kaip intravertas, energijos semiatės iš bendravimo kaip ekstravertas, ar...

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...
---