Be abejo, daugelis žmonių mėgsta varškės desertus. Šią meilę ypač jaučia sūrio tortas. Be to, jis laikomas vienu populiariausių desertų pasaulyje. Nepaisant to, nebūtina eiti iš namų, kad paragautumėte jo. Šiandien pasidalinsime sūrio torto receptu ir galėsite jį pasigaminti namuose.
Naminis sūrio tortas su vyšniomis
Žinoma, klasikinis sūrio pyragas yra nepaprastai skanus. Tačiau kartu su vyšnių įdaru gausite dar originalesnį desertą.
Ingredientai
Tešlai reikės:
- 250 g miltų
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 60 g cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 žiupsnelio druskos
Varškės sluoksniui:
- 500 g varškės
- 3 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 3 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 60 g grietinės
- 1 žiupsnelio vanilės
Vyšnių sluoksniui:
- 400 g šviežių vyšnių
- 50 ml brendžio
- 70 g cukraus
- 8 g želatinos
- 60 ml vandens
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite tešlą. Miltus ir kepimo miltelius išsijokite per sietelį į didelį dubenį. Sudėkite šaltą sviestą iš šaldytuvo. Sumaišykite šiuos tris ingredientus, kol gausite stambius trupinius. Tai galima padaryti šakute arba tiesiog pirštais.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Gautas mišinys turi būti vienalytės konsistencijos, cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
Į dubenį su miltais supilkite išplaktus kiaušinius ir išminkykite tešlą. Torto pagrindas turi būti minkštas. Kai tešla bus paruošta, galite sudėti ją į formą.
Idealiai tinka 18–20 cm skersmens forma. Tešlą paskleiskite ant dugno ir suformuokite šonus. Tada išlyginkite paviršių. Po to formą su tešla perkelkite į šaldytuvą 30 minučių, kad ji šiek tiek sukietėtų.
Tuo tarpu pradėkite gaminti varškės įdarą. Naudodami maišytuvą, sumaišykite visus įdaro ingredientus giliame dubenyje.
Tada išimkite formą su tešla iš šaldytuvo ir supilkite varškės įdarą. Varškės pyragą kepkite 30–35 minutes iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tada leiskite jam visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
Kol pyragas vėsta, paruoškite vyšnių sluoksnį. Pirmiausia želatiną 10 minučių pamirkykite vandenyje. Tuo tarpu nuplaukite vyšnias ir pašalinkite iš jų kauliukus. Tada pastatykite puodą ant silpnos ugnies, supilkite į jį vyšnias ir cukrų. Maišydami įdarą, užvirkite. Po to supilkite konjaką ir vėl išmaišykite. Kai cukrus visiškai ištirps, galite nuimti vyšnias nuo viryklės. Atvėsinkite jas kambario temperatūroje. Kol vyšnių įdaras vėsta, želatiną ištirpinkite ant silpnos ugnies. Supilkite ją į vyšnias ir išmaišykite.
Supilkite paruoštą vyšnių įdarą ant varškės sluoksnio. Tada įdėkite desertą su varške ir vyšniomis į šaldytuvą 2-3 valandoms. Kai viršutinis sluoksnis visiškai sukietėja, galite patiekti desertą ant stalo.
Be abejo, šis varškės tortas su vyšniomis nepaliks abejingų. Šis nuostabus desertas vertas visų pastangų. Skanaus!