Home Patarimai Svieste kepta kiaušinienė ir kitos paruošimo gudrybės

Svieste kepta kiaušinienė ir kitos paruošimo gudrybės

0
Svieste kepta kiaušinienė ir kitos paruošimo gudrybės

Netgi toks iš pažiūros įprastas dalykas kaip kiaušinienė turi tam tikrų niuansų. Jei nors kartą ką nors gaminote, kiaušinienė nebus sudėtingas patiekalas. Tačiau, jei nelabai mėgstate suktis virtuvėje, žemiau patekti patarimai jums bus naudingi.

kiaušinienė

Mes nusprendėme pasidalinti su jumis paprasta instrukcija, kaip gaminama kiaušinienė. Keista, kad daugelis žmonių net tokį paprastą patiekalą gamina visiškai neteisingai.

TOBULA KIAUŠINIENĖ

Patarimas nr.1: sviestas.

Mes labai rekomenduojame naudoti sviestą. Jis pagerina kiaušinienės skonį. Be to, tai padaro patiekalą sveikesniu. Tie, kurie nesijaudina dėl savo figūros, gali naudoti net taukus. Tačiau tai jau priklauso nuo kiekvieno skonio.

Patarimas nr.2: temperatūra.

Žinoma, tai ginčytinas klausimas. Bet sudegęs sviestas sugadins patiekalo skonį. Atitinkamai, ugnis neturėtų būti per stipri. Be to, esant aukštai temperatūrai, žymiai padidėja tikimybė tiesiog sudeginti kiaušinius. Ideali temperatūra yra 100-130 laipsnių. Įkaitinus iki 150 laipsnių, net geriausios kokybės riebalai pradės degti.

Patarimas nr.3: tinkamai įmuškite kiaušinius.

kiaušinienė

Daugelis virėjų, ypač internete, demonstruoja įvairius triukus gamindami kiaušinienę. Tai labai nepraktiška, nes visada yra klaidų tikimybė. Kiaušiniai gali išsitaškyti po visą virtuvę. Trynys gali prarasti formą ir išsilieti keptuvėje. O karšti riebalai gali užtikšti ant virėjo odos. Nebūkite kvailas, elkitės švelniai ir muškite kiaušinį kiek įmanoma arčiau keptuvės paviršiaus.

Patarimas nr.4: nevientisas baltymas.

Kuo arčiau trynio yra baltymas, tuo tirštesnė jo konsistencija. Kepamų kiaušinių kraštai jau gali pradėti degti, o viduryje jis dar gali būti pilnai neparuoštas. Tiesiog naudokite šakutę ir atsargiai padarykite keletą dūrių baltyme. Taip kiaušinio vidurys išsilieja ir todėl kiaušinis keps tolygiau.

Patarimas nr.5: patiekalą pasūdykite.

Žinoma, kiaušinius reikia pasūdyti beveik gaminimo pabaigoje. Tačiau jokiu būdu negalima trynio apibarstyti druska, nes tuomet pasikeičia jo išvaizda. Kai kurie virėjai tai daro dar lengviau: į aliejų įberia druskos. Dėl to kiaušinienė bus sūri apatinėje pusėje, o viršus liks gražus ir nepažeistas.

Patarimas nr.6: ar reikia dangčio?

Viskas priklauso nuo jūsų norų. Jei užduotis yra padaryti kiaušinienę kuo švelnesnę, dangčio jums reikės. Svarbiausia nepraleisti akimirkos, kai tryniai pradeda tirštėti. Galite kepti ir be dangčio, ant didelės ugnies. Bet mes apie tai jau rašėme aukščiau.

Patarimas nr.7: svogūnai, sūris ir kiti priedai.

kiaušinienė

Pabaigoje dedami papildomi ingredientai, tokie kaip svogūnai ir sūris. Ir juos sudėjus keptuvę būtina uždengti. Pavyzdžiui, sudėjus svogūnų laiškų, toliau kepti užtenka 40 sekundžių. Juos galima sudėti net tada, kai ugnis jau išjungta. Sūris taip ištirps net greičiau.

Pasirinkite jums labiausiai patinkančius patarimus ir jais naudokitės. Kai kuriems žmonėms patinka, kai kiaušinių apatinė dalis yra apkepusi, o tryniai yra kieti. Tame nėra nieko blogo, bet būkime sąžiningi, toks patiekalas nėra klasikinė kiaušinienė.